<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141069" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Евтин и гаран...

Василев от ПП за предложението на ДБ: ние не сме дясна партия (аудио)

14 Август 2022
0 418

“Ние не сме дясна партия, а центристка, що се отнася до това как да се разходват средствата на страната. Целта на изборите е да се сформира мнозинство, което ясно да заяви, че няма да работи с Бойко Борисов, че ще спре всички кражби. Въпросът е как тази цел може най-добре да се постигне.” Това каза съоснователят на “Продължаваме промяната”, вицепремиер и финансов министър в оставка Асен Василев за БНР.

ПП и ДБ с по-добър резултат, ако се явят отделно на изборите (проучване)

Той поясни, че ПП е взела от дясното “идеите да не се пипат данъчните ставки, да се дава инициатива на частния сектор и т.н.” Но имало и взаимствано от левия спектър – широка социална програма, включваща увеличени пенсии, средства за учители, медицински сестри, облекчения за работещи родители.

“Ние сме една много центристка формация за това как да се разходват средствата”, каза той. На уточнението, че звучи като партньор на БСП, Василев отговори: “И да, и не”. После посочи някои идейни разлики с БСП. Например, че социалистическата партия искала повече облагане.

Реално отговорът на ПП към ДБ ще дойде в последния момент. В сряда изтича срокът за регистрация в ЦИК.

Василев от ПП за предложението на ДБ: ние не сме дясна партия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции