<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=133820" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Организират ...

Василев за финансовата проверка в АПИ: 2,5 млрд. лева са дадени за прикрито строителство (видео)

15 Юни 2022
0 1407

Почти 2 милиарда и половина са в прикрито строителство. Това сочат изводите в доклада на работната група, която провери договорите на АПИ за текущ ремонт и поддръжка за периода 2018 г. – 2021 г. Новината съобщи на извънреден брифинг министърът на финансите Асен Василев, цитиран от bTV.

Докладът ще бъде предаден на прокуратурата. Василев уточни, че ще бъде сезирана и ДНСК. Като депутатите също ще бъдат уведомени за изводите.

В доклада министърът разказа за случаи за завишени цени в договорите и намекна възлагане на строителство за незаконни строежи по смисъла на закона или прикрито строителство. Всичко е било нагласено, за да се обслужат нечии интереси. “В това има умисъл”, категоричен е вицепремиерът.

Асен Василев договаря нови енергийни проекти в САЩ
Булфото

Реално нарушението на закона за обществените поръчки се дължи изцяло на прикрито строителство. От 3 милиарда и 400 милиона лева – 1 милиард са текущ ремонт и поддръжка, 2 милиарда и 462 милиона лева са прикрито строителство, добави той. Василев направи и още разкрития.

Василев за финансовата проверка в АПИ: Докладът ще бъде предаден на прокуратурата

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции