<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=110030" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Край на масов...

Въвеждат “времеви билет” в градския транспорт в София (видео)

29 Ноември 2021
0 967

Въвеждат “времеви билет” в градския транспорт в София, предаде.

Нова тарифна политика при таксуването на пътуванията на територията на София обявих на брифинг зам.- председателят на Комисията по транспорта в СОС Зафир Зарков и председателят на СОС Георги Георгиев.

В София се планира въвеждане на почасови билети за градския транспорт

Предвиждат се два негови варианта. Първият дава възможност един билет да се сменят превозни средства от един и същи вид транспорт, стига това да е в рамките на 30 минути. Неговата цена ще бъде като на обикновения билет в момента – 1,60 лв.

Въвеждат &#8220;времеви билет&#8221; в градския транспорт в София (видео)

“С този билет столичани могат да се возят 25 минути в един автобус, след което да се прекачат на друг транспорт, където ще трябва да валидират билета си. Ако го валидират в 29-ата минута на пътуването си, те спокойно ще могат да го довършат”, обясни Зарков.

Вторият вариант за таксуване спрямо пропътуваното време ще бъде с едночасов билет на цена от 2,20 лв. Пътник ще може смени повече от два транспорта в този часови диапазон, като отново при валидиране на билета в 59-ата минута, той ще може да довърши безпроблемно пътуването си.

Обсъжда се и въвеждането на нови варианти на талоните с билети за пакетни пътувания с отстъпка. Досега имаше талони с 10 билета. В бъдеще ще се въведат и талони с 20 билета. Ще има такива талони и с новите „времеви билети“. Пакет от 20 билета по 30 минути ще струва 30 лв., а пакет със същия рой билети за 60-минутни пътувания – 60 лв.

Предвижда се дневната карта, която в момента струва 4 лв., да важи за период от 24 часа от момента на закупуването ѝ, вместо да е валидна само в рамките на деня. Дневната карта вече ще струва 6 лв., когато ще важи 24 часа. По думите на Зафир Занков нейната цена не е променяна през последните 10 години и вече е нужна корекция.

Въвеждат "времеви билет" в градския транспорт в София

Прогнозно готвените промени в тарифите ще влязат в сила във втората половина на януари 2022 г., съобщи председателят на СОС Георги Георгиев. На първо време старият билет от 1,60 лв. ще важи паралелно с тези, които са за таксуване на база пропътувано време, но в бъдеще ще дойде момент, когато старият тип билет ще „бъде пенсиониран“, каза Зарков.

Въвеждат “времеви билет” в градския транспорт в София

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции