<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=133171" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Заплашили чл...

Възможен ли е детектор на лъжата в политиката? (видео)

10 Юни 2022
0 152

Политиците отново направиха заявки за подлагане на детектор на лъжата. Това стана след като от „Има такъв народ“ решение да излязат от властта. Тяхното желание е да се подложат на детектор на лъжата заедно с „Продължаваме промяната“.

Премиерът наредил „крадливите фирми“ да довършат „Хемус“, показва в писмо Караджов (видео)

Възможен ли е детектор на лъжата в политиката? (видео)
Снимка: iStock

„Бих поканил Кирил Петков, заедно със специалисти, да се подложим на детектор на лъжата в пленарната зала по отношение на бележката“, заяви Станислав Балабанов.

„Присъствах на среща на Караджов с Петков и Асен Василев, на която финансовият министър му каза: “Плащай от твоя бюджет, като мине актуализацията ще ти ги възстановя. Отивам на детектор на лъжата, ако трябва“, заяви Тошко Йорданов.

Така двамата депутати от „Има такъв народ“ поканиха Кирил Петков и „Продължаваме промяната“ да проверят истината по темите Северна Македония и парите по спорните инхаус – договори за магистрали у нас.

“По-отровното трио” – Бареков, Николова и Недялко (видео)

Възможен ли е детектор на лъжата в политиката? (видео)
Снимка: iStock

За последните 10 години криминалните психолози от екипа на специалиста Тодор Тодоров са имали само двама клиенти – политици, които са искали да се подложат на полиграф. Единият от тях опитал да диктува въпросите.

„Единият път беше от партията “Глас Народен“ към 2014-та. Те искаха да проверят кандидатите за евродепутати дали има нещо смущаващо в тяхното минало, дали е посещавал криминален контингент, дали е получавал подкупи и т.н. Другият случай беше Марешки. Не се стигна до това, тъй като час и половина говорихме с него и той искаше да ползва метода за собствени цели“, обясни криминалният психолог Велина Владимирова.

Публични заявки за детектор на лъжата помним още от 2003 година. Тогава главният прокурор Никола Филчев обяви, че ще се подложи, ако всички политици и висши магистрати направят същото. Никой обаче не го направи.

И все пак полиграфът не се приема за пряко доказателство пред съд.

Източник и видео: bTV

Възможен ли е детектор на лъжата в политиката? (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции