<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=132114" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия пропус...

Възрастните се отопляват с неикономични уреди

03 Юни 2022
0 485

Възрастните се отопляват с неикономични уреди, показва проучване на Тренд, цитирано от Pariteni.bg.

Най-възрастните хора в България изхвърлят най-малко храна и купуват толкова, колкото им е необходима. Това показва проучване на “Тренд“ за нагласите към устойчивото домакинство. При по-младите тенденцията не е такава – храна не изхвърлят едва една трета от тях.

Това се дължи най-вече на липсата на опит при младите колко храна ще им бъде нужна и как може да се разпредели в следващите дни, обясняват експертите.

Възрастните обаче в най-малка степен използват електроуреди с нисък разход на енергия или вода, докато при тези в средната възраст процентът е около 30. Причината е в по-старото поколение електроуреди, купени преди доста години, които използват по-възрастните.

Цената е водеща при купуването на електроуреди най-вече за по-възрастните, като причината са и ниските пенсии, които взимат хората.

Две трети от българите живеят устойчиво, като използват електроуреди с нисък разход на енергия. Най-активните групи на населението между 30 и 59-годишните хора в по-голяма степен възприемат екологичните и устойчиви трендове.

67% от хората разбират правило понятието устойчиво домакинство. Най-възрастните в най-голяма степен не могат да отговорят на въпроса, а по-младите разбира определението устойчиво домакинство.

Стар Радиатор - Отоплителни уреди - OLX.bg

Василев обяви: Никога повече “Газпром” в България

За около половината от българите устойчивият екологичен начин на производство повлиява върху техния избор. За 76% от запитаните е много важно какви ще бъдат домакинските електроуреди – с нисък капацитет на вода, енергия и цена или не.

Според проучването на “Тренд” 33% от хората твърдят, че отделният индивид е отговорен за опазването на околната среда, докато други 45% смятат, че производителят носи отговорност за опазването на околната среда.

Възрастните се отопляват с неикономични уреди

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции