<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=115164" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте новия п...

“Възраждане” обяви резултатите от срещата с Кирил Петков за зелените сертификати (видео)

14 Януари 2022
0 9248

“Възраждане” обяви резултатите от срещата с Кирил Петков за зелените сертификати.

“Срещата при премиера Кирил Петков премина конструктивно. Стигнахме до някои решения. Основното е, че поискахме моментално отпадане на зелените сертификати, което не този етап беше отказано”, каза зам.-председателите на партията Цончо Ганев.

Министър Сербезова коментира отпадането на зеления сертификат за антитела (видео)

С Петков се срещнаха и адв. Петър Петров и доц. Атанас Мангъров в качеството му на здравен експерт на формацията.

Ще бъде сформирана работна група с учени, които защитават тезата, че мерките трябва да продължат, както и учени като доц. Атанас Мангъров, които са на обратната позиция.

&#8220;Възраждане&#8221; обяви резултатите от срещата с Кирил Петков за зелените сертификати (видео)
Снимка: Архив БулФото

“В тази работна група ще има и представители на „Възраждане“, един от които е Деян Николов, който е статистик и ще може да се обработват данни, които ще се предоставят на МЗ по отношение на заболеваемостта и смъртността”, каза Цончо Ганев.

Работната група ще бъде сформирана под егидата на премиера и до сряда ще бъдат уточнени хората, които ще се включат в нея. Тя ще работи поне две седмици, след което ще бъде направен доклад до какви изводи са стигнали.

"Възраждане" обяви резултатите от срещата с Кирил Петков за зелените сертификати

„Надявам се тогава да се приложи като начало това, което ние изискахме днес от министър-председателя, а именно да бъде отменено безумието децата ни в училище да се тестват. Стотици, да не кажа хиляди деца, да не посещават училище в момента, защото не са допускани поради това, че отказват да се тестват или да носят маски“, заяви Ганев.

От „Възраждане“ са поискали това да се случи веднага, но премиерът е отказал.

Кирил Петков и Румен Радев се самоизолираха заедно с екипите си

Срещата стана възможна след отрицателен PCR тест на Кирил Петков. До днес той беше в изолация заради положителен резултат за коронавирус на председателя на Народното събрание Никола Минчев, даден след провелия се Консултативен съвет за национална сигурност при президента.

“Възраждане” обяви резултатите от срещата с Кирил Петков за зелените сертификати

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции