<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=150303" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Лорер: Опазил...

“Възраждане” поискаха отлагане на въвеждането на еврото при Радев (видео)

09 Ноември 2022
0 755

“Възраждане” поискаха отлагане на въвеждането на еврото до достигане на 90% от средноевропейските доходи на българските граждани. Това, според прогнози, цитирани от лидера на „Възраждане”, щяло да се случи след около 20 години.

Представители на партията начело с Костадин Костадинов се явиха по покана на президента Румен Радев на четвърти кръг от консултации с парламентарните партии за съставяне на редовно правителство.

Радев кани и “Възраждане” на консултации за съставяне на правителство

Темата на разговора бе членството на България в еврозоната

Както и досега Костадинов настоя, че “Възраждане” има твърда позиция по въпроса и не смята да се отмята от избирателите. Той спомена, че политиките са това, което хората припознават в отделните партии и водената орт него формация ще се придържа към заложените. Той допусна, че промени са възможни при промяна на политическата конюнктура, но на този етап такава не е налице.

„Нямаме задължение за влизане в еврозоната в точно определен момент. При слабите икономики еврото може да се превърне в отрова, вместо в лекарство”, каза още Костадинов.

&#8220;Възраждане&#8221; поискаха отлагане на въвеждането на еврото при Радев (видео)

“Провеждането на референдум за уредени във вече приети и ратифицирани международни договори въпроси е невъзможно.” Така президентът Румен Радев отговори на искането на „Възраждане” за референдум за въвеждане на еврото у нас.

Съставяне на кабинет

Що се отнася до съставяне на правителство, то от “Възраждане” имат готовност за това. Костадинов посочи, че партията му можела да подкрепи всички политически сили, които подкрепят основополагащите за партията ценности. Формацията изрази готовност и да поиска третия мандат, ако се стигне до връчване на такъв.

&#8220;Възраждане&#8221; поискаха отлагане на въвеждането на еврото при Радев (видео)

Предстои президентът Радев да се срещне с останалите три парламентарно представени партии. Това са БСП, “Демократична България” и “Български възход”.

“Възраждане” поискаха отлагане на въвеждането на еврото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции