<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=161416" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Европейският...

Вече 4 месеца българка и бебето ѝ не могат да напуснат Сърбия (видео)

27 Януари 2023
0 219

Вече 4 месеца българка и бебето ѝ не могат да напуснат Сърбия, показва репортаж на bTV. Бащата на детето е изчезнал безследно, а паспорт за него може да се издаде само с писменото съгласие и на двамата родители.

В началото на октомври Боряна Водиченска пътува от Германия към България. Бременна е, а терминът е в началото на ноември. В Ниш обаче получава болки и лекари я съветват да остане в болница. На третия ден от престоя тя получава силни контракции и ражда детето.

Вече 4 месеца българка и бебето ѝ не могат да напуснат Сърбия (видео)
Снимка: bTV

Само за ден: кадрите на Държавна сигурност в МВнР са получили 985 лв. заплата

Жената казва, че с бащата на детето са били в добри отношения в Германия. Като сръбски гражданин обаче той е трябвало на всеки три месеца да се прибира в Сърбия. Преди 7-8 месеца той се прибира в родината си. Той обаче закъснял с няколко дни. Обажда се на Боряна и казва, че вече има черен печат за Германия. След това се чуват, но рядко и накрая той изчезва.

„Единственото решение на целия проблем в момента е развод и да го лиши него от родителски права и тогава ще мога да направя паспорт на детето и да изляза от Сърбия да се върна в България“, каза жената.

Вече 4 месеца българка и бебето ѝ не могат да напуснат Сърбия (видео)

Димитър Цанев, генерален консул на България в Ниш, също коментира, че без дело няма как да се издаде документ на детето без подписа на единия родител. „Детето съответно е и сръбски граждани. Ако му бъде издаден сръбски паспорт, също може да пътува до България, но и тяхното законодателство не позволява тази хипотеза“, уточни консулът.

Вече 4 месеца българка и бебето ѝ не могат да напуснат Сърбия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции