<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=149069" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Телефонът на ...

Великобритания отрече обвиненията за атаките над руски кораби в Севастопол (видео)

30 Октомври 2022
0 929

Великобритания отрече обвиненията за атаките над руски кораби в Севастопол. Стана ясно, след като руското министерство на отбраната заяви, че е изследвало останките от свалените дронове и е установило, че тяхната навигация е произведена в Канада.

По данни на МО Украйна е атакувала вчера пристанището в Севастопол с 16 безпилотни устройства. А британски военноморски “специалисти” са подпомогнали координацията на т. нар. “терористична атака”. Великобритания официално отрече.

Русия обвини Великобритания за взривяването на “Северен поток”

Отказът от зърненото споразумение

След като хвърли вината на Лондон, Русия обяви, че не може да осигури безопасност на износа на украинско зърно и се оттегля от споразумението с ООН, подписано в Истанбул по-рано тази година.

Русия се оттегля от споразумението за зърното

От украинска страна посрещнаха гневно решението на Кремъл, като го обвиниха в разиграването на “гладни войни”.

“Предупредихме за плановете на Русия да провали инициативата за черноморско зърно. Сега Москва блокира зърнения коридор, който осигурява продоволствената сигурност на милиони хора, под измислени претексти. Призовавам всички държави да изискат от Русия да спре да си играе с глада и да се върне към ангажиментите си”, написа Кулеба в Twitter.

Реакцията на външния министър на страната Дмитро Кулеба бе последвана от остри коментари и от страна на западни лидери.

Ударите по Севастопол

В резултат на ударите, бяха нанесени повреди на руски миночистач и пристанищна инфраструктура. Украинската страна отрече участие и обвини Русия, че инсценира атаките, за да аргументира отказа си от сделката. С това действие тя със сигурност ще повлияе негативно на развитието на кризата с храни в Европа.

Великобритания отрече обвиненията за атаките над руски кораби в Севастопол (видео)

От Reuters не могат да потвърдят коя от версиите е вярна.

“Според данните от приемниците е установено, че дроновете са пуснати по въздух от бреговете недалеч от Одесса”, се казва в изявлението на руското МО. Оттам уточняват, че те са следвали “зърнения коридор” преди да се отклонят по посока на най-голямата военноморска база на Русия на Кримския полуостров.

Великобритания отрече обвиненията за атаките над руски кораби в Севастопол

Видео: YouTube/AFP

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции