<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=135447" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: НАТО официал...

Великобритания санкционира втория по богатство руснак

29 Юни 2022
0 323

Великобритания санкционира втория по богатство руснак, пише Клуб Z.

Владимир Потанин е известен като руския „крал на никела“.

Олигархът е един от най-богатите хора в Русия, въпреки че нетното му състояние до голяма степен зависи от стойността на 36-процентния му дял в компанията „Норникел“, най-големия производител на паладий и рафиниран никел в света.

Децата на Дмитрий Песков са включени в новия пакет санкции срещу Русия

Коментар: Истинските фашисти са в Москва

„Потанин продължава да трупа богатство чрез помощта, която оказва на режима на Путин. В периода след началото на руската инвазия в Украйна той е станал собственик на „Росбанк“ и е придобил дялове от „Тинкоф банк“, се казва в прессъобщение на британското правителство.

Като мотив за включването му в санкционния списък се посочва, че Потанин „се е облагодетелствал от подкрепата си за руското правителство, управлявайки „Росбанк“. Според британските власти банката работи в сектора на руските финансови услуги, който е от стратегическо значение за руското правителство.

Британците включиха в списъка си със санкции още 12 юридически и физически лица, сред които бизнесмени и финансови фирми.

В списъка е и Анна Цивилева. За нея британското външно министерство каза, че е братовчедка на Путин и председател на руската миннодобивна компания “Колмар груп”, която също е санкционирана.

Източник: Клуб Z

Великобритания санкционира втория по богатство руснак

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции