<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141935" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съдят две слу...

Великобритания ще ваксинира с по-малки дози срещу маймунската шарка

22 Август 2022
0 46

Великобритания ще ваксинира с по-малки дози срещу маймунската шарка. Причината е ограниченият брой на ваксините, съобщиха британските здравни власти в понеделник.

Т.нар. подход на фракционно дозиране ще започне да се прилага в три ваксинационни центъра на Националната здравна служба на Великобритания.

При този подход един и същ флакон с ваксина се използва за поставянето на пет дози, вместо на една, както е според инструкцията за употреба. Той е подкрепен от клинично изследване върху 500 души, при които образуваните антитела са еднакви при разделянето на дозата на пет части и при поставянето на една оригинална доза.

Ще остане ли Обединеното кралство без ваксини срещу маймунска шарка?

Великобритания ще ваксинира с по-малки дози срещу маймунската шарка

В над 80 страни по света бяха отчетени над 400 хил. доказани случая на маймунска шарка и няколко починали.

Европейската комисия купи 163 хил. дози ваксина срещу едра шарка, която може да се използва и срещу маймунската, за всички 27 европейски държави.

България не е сред страните, които вече са получили от ваксината, съобщи говорител на Европейската комисия. Редът на получаване зависи от броя на потвърдените случаи, а той в България е само четири.

Източник: в. Дневник

Великобритания ще ваксинира с по-малки дози срещу маймунската шарка

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции