<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=102801" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Подправят до...

Окончателно: Венци Боксьора остава под домашен арест (видео)

09 Октомври 2021
0 3281

Окончателно: Венци Боксьора остава под домашен арест, съобщава NOVA.

Общо 12 са свидетелите срещу него, някои са криминално проявени

Арестуваният след зрелищна полицейска акция Венцислав Дамянов остава под домашен арест.  Дамянов, известен и с прякора Боксьора, беше задържан на два пъти през последните дни. Причината – лавината от оплаквания за тормоз, насилие и заплахи срещу хора в Световрачене. 

По производството след второто му задържане обаче на Дамянов не беше наложена нова мярка. Така той остава под домашен арест. Мярката на съда е окончателна. 

Бившата съпруга на Венци Боксьора: Пуснат е без гривна, оставен е да се прибира с автобус (видео)

Окончателно: Венци Боксьора остава под домашен арест (видео)

Мярката на Дамянов се гледа в Софийския градски съд. Той беше задържан при акция в сряда в Световрачене, а ден по-късно му беше повдигнато второ обвинение за хулиганство. Общо 12 са свидетелите срещу Венцислав Дамянов, научи NOVA. Всички те разказват как той бие и напада хора от Световрачене, без да е провокиран за това. Имало и записи от камери, които доказвали тези му действия в различни дни и часове. Срещу Дамянов имало свидетели, които са криминално проявени. Те също трябвало да бъдат проверени.

Служебният адвокат на Дамянов посочи, че единствената причина той днес да се изправи пред съда и да има второ обвинение, са репортажите, излъчени през последните няколко дни.

Отново задържаха Венци Боксьора, тормозил цяло село и заплашвал хора с брадва (видео)

Темата беше коментирана и от главния секретар на МВР Петър Тодоров.

„Имаме данни, че Венцислав Дамянов – Боксьора, е бил пазен от полицията като свидетел, ще се провери. Това по никакъв начин не му дава право да безчинства над хората. Не трябва да бъде така, има пропуски от страна на полицията, поради което се извършва комплексна проверка във 2-ро РУ, за да установи защо се е стигнало до този парадокс една банда, която да тормози в продължение на години няколко населени места. Това е недопустимо. При наличие на виновно поведение от страна на полицейски служители, замитали проблема,  ще бъдат взети съответно необходимите дисциплинарни мерки”, обясни Тодоров.

СДВР даде извънреден брифинг с подробности за задържането на Венци Боксьора (видео)

Оставки

Заради скандалния казус, началникът на второ районно управление в София вчера е бил отстранен от длъжност. Заместник – началникът на СДВР Мариан Билалов пък подаде оставка. 

„Проверките ще продължат и всеки, който е допуснал някакво действие или бездействие за ескалирането на този случай, ще понесе дисциплинарна отговорност. Нашите усилия са в посока установяване на това имало ли е полицейски чадър над Венцислав Дамянов. При установяване на такива данни, ще бъдат взети най-строги мерки”, посочи Тодоров.

Той изрази радостта си, че хората по-спокойно подават сигнали и съдействат на полицията.

Окончателно: Венци Боксьора остава под домашен арест

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции