<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=116188" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Началото на р...

Вижте робота, който може да контролира усмивката си (видео)

25 Януари 2022
0 196

Вижте робота, който може да контролира усмивката си.

В опит да проучат връзката между хората и роботите, изследователи от Колумбийския университет са разработили робот, който може да отразява човешките изражения на лицето и буквално да контролира своята усмивка.

Теленце с трето око се роди във ферма в Индия (видео)

Вижте робота, който може да контролира усмивката си (видео)

Роботът се казва EVA и има 3D отпечатан череп с над 20 модификации, имитиращи човешките мускули на лицето, като може да ги ползва за изразяване на гняв, страх, радост и тъга.

„Най-голямото предизвикателство при създаването на EVA беше проектирането на система, която е достатъчно компактна, за да се побере в границите на човешкия череп, като същевременно е достатъчно функционална, за да произведе широк спектър от изражения на лицето“, отбелязват създателите.

„Роботите се намесват в живота ни все по-сериозно, така че изграждането на доверие между хората и машините става все по-важно“, казват още те по повод своята разработка, станала известна по света още миналата година.

Източник: Mashable

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции