<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=137165" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Предсрочни и...

Виктория Василева на тръгване от НС: Казвам сбогом на собствените си илюзии (видео)

13 Юли 2022
0 792

Виктория Василева официално напусна парламента, както беше обявила намерението си още в края на юни. Тя излезе от групата на ИТН, но и от парламента, който гласува освобождаването ѝ по нейно желание. Преди формализирането на акта с вота на депутатите, тя предпочете да вземе думата и публично да обяви от трибуната аргументите си защо си тръгва от НС.

Виктория Василева от ИТН входира заявление за напускане на парламента

“Сигурна съм, че е било изненада и шокиращо за много от вас”, каза Василева от трибуната. Тя посочи, че винаги се е водела от убеждението, че “политика се прави с ум и сърце, а не с лакти, зъби и нокти”.

Виктория Василева на тръгване от НС: Казвам сбогом на собствените си илюзии (видео)
Булфото

“Ако липсата на ум може да бъде компенсирана, то липсата на сърце – никога”, заяви напусналата депутатка, цитирана от Dir.bg.

И подчерта: “Това решение съм го взела сама с пълното съзнание за това, което правя (…)Ще е хубаво, ако веднъж завинаги разберем, че това, което ни прави успешни политици, е ако казваме по-често “ние”, а не “аз”. “Затова днес не ви казвам “сбогом”, защото казвам “сбогом” само и единствено на собствените си илюзии”.

Думите ѝ разчувстваха Тошко Йорданов, който видимо се просълзи, докато Василева говореше.

Виктория Василева на тръгване от НС: Казвам сбогом на собствените си илюзии (видео)
скрийншот/ Dir.bg

Лидерът на ПГ на ИТН излезе на трибуната и отличи достойното ѝ поведение, за разлика от други, които, по думите му, “постъпиха не толкова мъжки, колкото постъпи тя”, визирайки отцепниците от ПГ на ИТН.

Според него решението ѝ показва, че в “ПГ на ИТН хората са свободни и там няма казарма”. “Виктория е свободен човек, но постъпва достойно, напускайки НС”, подчерта Йорданов.

Виктория Василева на тръгване от НС: Казвам сбогом на собствените си илюзии

Източник: Dir.bg

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции