<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=137314" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Виктория Вас...

Виктория Василева напуска “Има такъв народ” (видео)

14 Юли 2022
0 141

Виктория Василева е подала оставка и като член на “Има такъв народ”, и като главен секретар на партията.

“Не съм говорила с г-н Трифонов. Нямам представа какво мисли. Сигурно има мнение. Той е човек, който има мнение по всички въпроси. Може би е решил, че ще уважи моето решение такова, каквото е”, коментира тя пред БНТ.

Припомняме, че вчера Василева доброволно се отказа от депутатското си място. Парламентът прекрати предсрочно правомощията ѝ, след като преди седмица тя депозира оставката си като народен представител.

Виктория Василева напуска &#8220;Има такъв народ&#8221; (видео)
Булфото

“Не смятам, че вече имам какво да дам на този политически проект. Това, което трябваше да свърша, го направих по най-добрия начин. Оттук нататък ще се види доколко тази партия е жизнена. Има и огорчение и разочарование, цялата гама от чувства, но това са много лични неща, не мисля, че трябва да занимавам публиката. Но не е и почтено, когато си бил рамо до рамо с едни хора, в момента в който си усетил, че това не е твоето място – да започнеш да плюеш.

Тя не се ангажира с коментар дали има вълна от напускащи партията. И уточни, че премиерът в оставка Кирил Петков не ѝ е предлагал нищо.

Виктория Василева напуска &#8220;Има такъв народ&#8221; (видео)
Булфото

“Нищо не ми е обещавал. Казвала съм му груби техни грешки и той ги е приемал. Не ме е търсил да убеждавам колеги. Може би е разбрал, че чрез мен това няма как да се случи. Така си го обяснявам аз”, заяви бившият народен представител.

Тя подчерта още, че не съжалява, че е гласувала за вота на недоверие, защото това е бил начинът да признаят грешките и да започне тяхното поправяне.

Василева коментира, че една от причините да се отдръпне е фактът, че идеите от референдума не се случиха.

“Съжалявам, че се разделям със собствените си илюзии. Разделих се с илюзията, че сме способни да се учим от грешките си. Никога не съм се срамувала от нищо, което съм казала или направила. Има една френска поговорка – който се оправдава, се обвинява – нито имам за какво да се оправдавам, нито за какво да се обвинявам. Ако има нещо, за което се радвам е, че успях да запазя усмивката си.”

Виктория Василева напуска ИТН: Не смятам, че вече има какво да дам (видео)

Източник: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции