<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=116426" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Глобиха фирм...

Виновните за снега във влака ще бъдат наказани от БДЖ (видео)

25 Януари 2022
0 999

Виновните за снега във влака ще бъдат наказани от БДЖ.

Константин Азов, управител на БДЖ „Пътнически превози“, каза в “Тази сутрин” по bTV, че вагонът би трябвало още на Горна Оряховица да бъде изваден от състава на влака.

Виновните за снега във влака ще бъдат наказани от БДЖ
Константин Азов. Снимка: bTV

„Още след Синдел – 30 минути след Варна, е констатирано спиране на отоплението във вагона. Докладвано е на дежурните диспечери и са преместени хората. В Горна Оряховица не е предприето премахването на вагона с една единствена цел според колегите – да дойде в София и да се прегледа обстойно в най-голямото депо за ремонт на вагони „Надежда“, обясни Азов.

Сняг и минусови температури в БДЖ (видео и снимки)

“Стари вагони и уплътнения – заради това се е получило навяването на сняг във влака”, пък отбеляза пътникът, заснел кадрите с навяванията при минусови температури във влака от Варна за София. „Всичко е толкова старо, че няма как да не се получи това“, добави той.

„Вагонът е произведен в началото на 70-те години в Германия. Поне веднъж в зимния сезон ремонтираме по един такъв вагон“, обясни още Константин Азов.

Той припомни, че инвестиции в БДЖ липсват, но последните години се правят доста ремонти.

Виновните за снега във влака ще бъдат наказани от БДЖ

Източник и видео: bTV, “Тази сутрин”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции