<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=140451" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Двама репорт...

Вижте къде маските остават задължителни от четвъртък (заповед)

09 Август 2022
0 565

От четвъртък, 11 авг­уст, защитна маска за лице ще трябва да бъде носена, само ко­гато гражданите се намират в лечебни зав­едения, аптеки, опти­ки, специализирани институции за предо­ставяне на социални услуги и в социални услуги от резидентен тип за деца и възра­стни. Маски ще се изискват и при използването на градския транспорт и престоя на съответните спирки/станции, които се намират на закрито. Изключение се допуска за деца до 6-годишна възраст.

Отново промениха противоепидемичните мерки в София

Такава заповед подписа днес, 9 август, министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев. С нея се цели уеднаквяване на противоепидемичните мерки в страната, с оглед етапа на разпространение на​ Covid-19 към момента. Заповедта ще бъде в сила до 18 август, включително.

Провеждането на противоепидемичните мерки

В текста се посочва още, че работодателите и органите по назначаване организират провеждането на противоепидемични мерки в работните помещения, в т.ч. редовно проветряване и дезинфекция; недопускане на лица с прояви на остри респираторни болести до работните помещения и инструктаж за правилна хигиена. При възможност работата може да бъде организирана и в дистанционна форма или при работно време с променливи граници.

Връщат маските на закрито в София

Детските ясли и градини

В детските ясли и градини трябва да се провежда засилен сутрешен филтър за недопускане на деца с клинични симптоми на Covid-19 и други заразни болести. Ежедневен филтър е задължителен и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни с цел недопускането на потребители и персонал със симптоми на Covid-19.

Вижте къде маските остават задължителни от четвъртък

Източник: Министерство на здравеопазването

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции