<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=140820" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Има ли газ в г...

Вижте кадри от ужасяващо ниско кацане на летище в Гърция (видео)

12 Август 2022
2 13864

Пътнически самолет захожда необичайно ниско преди кацане на летище в Гърция. Свидетелите го определят като „най-ужасяващото ниско кацане“.

Видеото е споделено от GreatFlyer в YouTube и разбираемо предизвика множество коментари.

Кадрите са от остров Скиатос и показват как самолет на WizzAir прелита над морето, приближавайки се до летище Скиатос Александрос Пападиамантис в подготовка за кацане.

Колкото повече се приближава обаче, толкова по-ясно става, че предното колело на самолета има опасност да удари някого. Вижда се как се вдига прах от улицата, а няколко души се отдръпват от пътя на приближаващия Airbus, летящ само на метри от земята.

„Невероятно видео. Това беше екстремно ниско!“, коментират потребители. „Отвъд лудостта! Невероятни кадри!“, пишат други.

Пътнически самолет се обърна на летище, но всички оцеляха (видео)

Вижте кадри от ужасяващо ниско кацане на летище в Гърция (видео)
Снимка: стопкадър/видео

GreatFlyer попита последователите си дали това кацане е „най-ниското, виждано някога“. Един от потребителите е обяснил, че пилотите на нискотарифните авиокомпании обикновено се стремят да приземят самолетите възможно най-бързо.

Има и коментари, които предполагат, че пилотът се хвали. В отговор на тези мнения един от потребителите посочва, че преди да се правят заключения, трябва да се помисли защо самолетът е толкова плашещо ниско. Може да има причина за подобно кацане, а не пилотът да се перчи, коментира потребителят. Според друг потребител хората са предупредени, че самолетът ще прелети ниско, но въпреки това те са избрали да останат там.

Вижте кадри от ужасяващо ниско кацане на летище в Гърция (видео)
Снимка: стопкадър/видео

Летище Скиатос има особено къса писта поради географията на острова. Това означава, че пилотите трябва да подходят по-ниско за кацане, отколкото за други писти.

Летището се превърна в дестинация за наблюдатели на самолети и пристрастени към адреналина.

Източник: LADbible

Видео: YouTube/GreatFlyer

Вижте кадри от ужасяващо ниско кацане на летище в Гърция (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Г

    12 Август 2022

    Това е нормално за летището на Скиатос, отивате на плаж, Ксанемос и цял ден ще си гледате ниско каццащи и излитащи самолети.

Реакции