<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=152836" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 240 досъдебни ...

Вижте кадри с шофьорите, качили се на Паметника на Съединението (видео)

28 Ноември 2022
0 656

Вижте кадри с шофьорите, качили се на Паметника на Съединението.

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми двамата шофьори, които се покатериха с джиповете си върху постамента на паметника на Съединението в Пловдив.

Рут Колева: Не е ли за прокуратура управлението, довело до състоянието на този паметник? (видео)

Срещу Н. Д., на 23 години и Д. М., на 25 години, е образувано досъдебно производство за извършване на непристойни дейсвия, грубо нарушаване на обществения ред. На двамата ще бъде наложебна парична гаранция в размер на 2000 лева. А след привличането им като обвиняеми наблюдаващият прокурор ще разпореди временно да им бъдат отнети свидетелствата за правоуправление.

Видеото с двамата нарушители взриви мрежата и предизвика остро възмущение от постъпката им – едновременно цинична и арогантна. Въпреки това по случая не е подаван сигнал до прокуратурата или полицията.

Дадоха Рут Колева на прокурор заради снимки на паметник-костница

Едва след като се е запознал с видеото районният прокурор е поискал от директора на ОДМВР Пловдив да извърши незабавни действия по установяване на извършителите. За едно денонощие двамата извършители са разкрити и задържани за срок от 24 часа.

Деянието им се “отличава с изключителен цинизъм и дързост”, се казва в съобщението на Държавното обвинение.

Вижте кадри с шофьорите, качили се на Паметника на Съединението

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции