<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151181" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: БСП при Радев...

Вижте още кой от ИТН намери пристан във властта

16 Ноември 2022
0 301

Вижте още кой от ИТН намери пристан във властта, след като партията на Слави Трифонов остана извън парламента.

Бившият депутат от ИТН и председател на парламентарната комисия по земеделие Пламен Абровски обяви, че става съветник на земеделския министър Явор Гечев.

“Скъпи приятели, след три парламента (независимо колко кратки), след председателстване на две комисии по земеделие, храни и гори, дойде време да се върна към експертното начало. Благодаря на Министъра на земеделието Явор Гечев за признанието и поканата да бъда негов съветник. За мен е удоволствие да бъда част от неговия екип”, написа Пламен Абровски във Facebook.

Абровски бе служител на аграрното ведомство още докато ГЕРБ бяха на власт. В първия кабинет на Бойко Борисов, когато земеделски министър беше Мирослав Найденов, Абравски бе изпратен в постоянното представителство на България в Брюксел с ресори директни плащания, Програма за развитие на селските райони, държавни помощи и горски сектор. По същото време там като аграрен аташе беше бившият шеф на фонд “Земеделие” Светослав Симеонов, който наскоро нашумя покрай “канибалско дело”, свързано с Бойко Борисов. Някои агроексперти твърдят, че по това време Абровски и Симеонов са били командировани в общ апартамент в Брюксел.

Вижте още кой от ИТН намери пристан във властта

Ива Митева обяви, че се разделя с ИТН (видео)

Преди дни и Ива Митева обяви, че се разделя с партията на Трифонов, чийто член никога не е била. Съобщението за “раздяла” на пръв поглед изглеждаше странно. Разбра се обаче, че то предшества връщането на Митева като директор на правната дирекция в парламента. Пост, който тя заемаше преди да влезе в политиката и който ѝ се пази след приключване на депутатския мандат.

Вижте още кой от ИТН намери пристан във властта

Преди месец пък стана ясно, че бившият депутат от ИТН Любомир Каримански е назначен за съветник на министъра на финансите.

Хора на ИТН във властта

ИТН демонстрира добри отношения с президента Румен Радев още миналата година, когато за кратко бе първа политическа сила. По-късно се заговори, че ИТН и Радев са в завера срещу кабинета “Петков”. Той бе свален от власт след съюза между ИТН, ГЕРБ, ДПС и “Възраждане”. Най-ярките съмнения за потенциалните връзки между президента и Трифонов е назначаването на Соня Момчилова за председател на СЕМ.

Вижте още кой от ИТН намери пристан във властта

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции