<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120462" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Украйна ще оц...

Вижте разказа на първите българи и украинци, евакуирани у нас (видео)

26 Февруари 2022
0 1454

Първите два автобуса с българи, евакуирани от Украйна, пристигнаха у нас минути след 8 часа.

Шофьорът на единия от автобусите заяви пред БНТ, че всички са много щастливи, че вече са в България.

“Всички граници на излизане от Украйна са затрупани. Много хора, много транспорт и заради това е много трудно да излезеш от Украйна”, каза той.

Десетки българи предлагат помощ на бягащите от Украйна

Сред пътниците има български и украински граждани, а също и етнически българи от Украйна. Те отправиха благодарност към българските власти.

Вижте разказа на първите българи и украинци, евакуирани у нас

“Аз съм от Одеса – това е моят роден град. Сега той е почти разрушен. Много ми е трудно да говоря. Благодаря, България! Моят съпруг е от България. Ние дойдохме просто, за да се спасим”, разказа една от пътничките в автобуса.

“Огромни благодарности към българската държава, автобусния превозвач и всички, които участваха в тази акция. Чакам сега и синът ми да пристигне с втория автобус. В Одеса два дни седяхме с приготвен багаж, самолети хвърчаха над нас, беше много страшно”, заяви Таня, етническа Българка от Украйна.

Вижте разказа на първите българи и украинци, евакуирани у нас (видео)

И призова: ” Ако можете, моля, спасете и колкото се може повече украинци”.

Пореден автобус с евакуирани потегли днес следобед за България от Генералното ни консулство в Одеса, Украйна. В него за Варна заминаха 47 души – български и украински граждани, включително и четирима италианци.

Разказ от първо лице: Говорят евакуираните българи и украинци у нас

Източник: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции