<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=161051" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Руски съд лик...

Владимир Путин забрани ругатните на чужд език

25 Януари 2023
9 96

Владимир Путин забрани ругатните на чужд език, пише в. Дневник.

Руският президент издаде указ, с който се внасят изменения в законодателството за културната политика на страната. В текста се говори за “защита и поддръжка на руския език като държавен език на Руската федерация, гарантиране на спазването на нормите на съвременния руски литературен език”.

С това Путин обяви борба с “излишното използване на чуждестранна лексика”, включително нецензурна, за приоритет на държавната политика в културата.

Държавната дума подкрепи преди месец законопроект на правителството за защита на руския език от чужди думи. Текстът предвижда да не се допуска “използването на чужди думи, с изключение на нямащите аналози за обща употреба в руския език”.

Владимир Путин забрани ругатните на чужд език
Снимка: iStock

Руски съд ликвидира най-старата правозащитна организация в страната

В края на миналата година бе утвърден и списък с традиционните духовни и нравствени ценности в светогледа на руснаците. Като заплаха за тях се отчитат екстремистки и терористични организации, отделни медии, действия на неприятелски държави, редица транснационални корпорации и чуждестранни организации с нестопанска цел.

Владимир Путин забрани ругатните на чужд език

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции