<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=132411" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Северна Коре...

Внушително ракетно изпитание извърши Северна Корея

06 Юни 2022
0 1227

Внушително ракетно изпитание извърши Северна Корея.

Мощни експлозии в Киев, Москва съобщава за обстрел в Донецк (видео)

Внушително ракетно изпитание извърши Северна Корея

Северна Корея е изстреляла залп от осем балистични ракети с малък обсег. Това предадоха световните агенции, като се позоваха на южнокорейските сили и на японски правителствени източници.

Ракетите са били изстреляни в интервал от около 35 минути. Това се случва в района на Сунан, близо до столицата Пхенян, по посока на морето. Става дума за източните брегове на страната.

На корабите намиращи се в района, където може да са паднали отломките от тях, се препоръчва, да не се доближават до тях. Смята се, че изстреляните балистични ракети са паднали извън японската изключителна икономическа зона.

Изпитанията

От началото на годината Северна Корея извърши 18 ракетни изпитания. Последното беше на 25 май, когато тя изстреля три балистични ракети. Сред тях имаше и една междуконтинентална.

Специалният представител на САЩ за Северна Корея Сун Ким се срещна с южнокорейския си и японския си колега Ким Гун и Фунакоши Такехиро в Сеул в петък. Целта бе да обсъдят подготовката за всякакви непредвидени ситуации. Фонът са признаците, че Северна Корея подготвя ядрено изпитание, което ще бъде първото от 2017 г. насам.

Новото ракетно изпитание идва ден, след като американският самолетоносач “Роналд Рейгън” приключи тридневни военни учения с Южна Корея във Филипинско море.

Това бе първото учение, в което участваше самолетоносачът от ноември 2017 г. насам.

Внушително ракетно изпитание извърши Северна Корея

Източник: Дарик

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции