<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=135201" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бабите от Отр...

Войната в Украйна трябва да свърши преди зимата, пожела си Зеленски

28 Юни 2022
0 399

Войната в Украйна трябва да свърши преди зимата, пожела си Зеленски. Той се включи с видеообръщение във втория ден от срещата на лидерите от Г-7 в Баварските Алпи. И заяви, че се надява, че Русия ще изтегли войските си преди края на годината. Целта е да няма война през студените зимни месеци.

Путин тласка германската икономика към точката на пречупване

Войната в Украйна трябва да свърши преди зимата, пожела си Зеленски

Лидерите на Великобритания, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и САЩ продължават тридневната си среща на високо равнище в курорта Елмау. Там те обсъждат засилването на съвместния си натиск върху Русия така, че тя да спре инвазията си. И да смекчи негативните въздействия на войната. Вчера те обявиха забрана за вноса на руско злато, както и началото на съвместна инфраструктурна инициатива. Тя трябва да противодейства на китайското влияние в страните със средни доходи.

Напредък

Високопоставен представител на Белия дом днес заяви, че форумът е постигнал напредък и по темата за евентуалното въвеждане на таван на цените на руски петрол.

“Целта е Путин да бъде лишен от основния му източник на пари и цената на руския петрол да бъде понижена принудително. За да може по този начин да се намали въздействието на войната върху бензиностанциите”, обясни той.

Освен това Вашингтон съобщи, че налага санкции срещу руски държавни компании от отбранителния сектор. За да се “ограничи възможността на Русия да подменя военното оборудване, което е загубила по време на бруталната война срещу Украйна”.

САЩ също така ще въведат по-висока митническа ставка върху повече от 570 вида руски стоки, чиято стойност възлиза на около 2,3 милиарда долара. Това допълни служителят на Белия дом и посочи, че страните от Г-7 ще поискат да получат право да пренасочат всички приходи, придобити от мита, към украинската армия.

Още теми

Германският канцлер Олаф Шолц, който е председател на срещата, днес прие и лидерите демократични държави, които не са част от Г-7 – Аржентина, Индия, Индонезия, Сенегал и Южна Африка. Те обсъдиха климатичната криза, общественото здравеопазване и енергийната сигурност. 

Очаква се генералният секретар на ООН Антониу Гутериш да се включи във форума чрез видеоконферентна връзка и да коментира продоволствената криза, породена от руската война в Украйна.

Войната в Украйна трябва да свърши преди зимата, пожела си Зеленски

Източник: сп. “Мениджър”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции