<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=134063" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ГЕРБ внесоха ...

Временният шеф на парламента отказа вот на недоверие в неделя

17 Юни 2022
1 3155

Временният шеф на парламента отказа вот на недоверие в неделя, предаде Dir.bg.

“Не виждам причина дебатите по вота на недоверие да бъдат в неделя и да се бърза с тази точка”, каза изпълняващият длъжността председател на парламента Мирослав Иванов от ПП.

Никола Минчев: В парламента, който се оформя, е по-добре да не бъда председател (видео)

Временният шеф на парламента отказа вот на недоверие в неделя

От ГЕРБ-СДС поискаха дебатите по вота на недоверие да се проведат на извънредно заседание в неделя, а гласуването в понеделник.

Искането им обаче предизвика напрежение в пленарна зала.

“Следвам нормалния ход на събитията, имаме си дневен ред за тази седмица, не виждам причина да насрочвам заседанието в неделя, а другата седмица, съобразно правилата, тази точка ще влезе в дневния ред”, обясни Иванов.

На въпрос дали управляващите ще успеят да съберат достатъчно подкрепа за кабинета, отговори, че това ще зависи много от “моралния компас” на отделните народни представители.

“Аз продължавам да вярвам, че въпреки че днес ясно се видя, че има ново мнозинство, в тези няколко дни все пак да има депутати, които ще преосмислят позицията си, ще си спомнят кой ги е избрал, с каква цел и защо са в НС, ще успеят да надскочат страха си”, заяви Иванов. Той видял много страх у голяма част от народните представители от “Има такъв народ”.

“Надявам се вотът на недоверие да не мине”, добави той.

Процедурата по избор на нов председател на НС на мястото на предсрочно отстранения Никола Минчев също щяла да бъде идната седмица. Вероятно точката ще бъде включена в дневния ред на редовните пленарни заседания.

По темата имаше два председателски съвета в парламента, но не се стигна до решение.

“Аз подкрепям Никола Минчев за председател на парламента”, отговори Иванов, попитан дали ще подкрепи евентуална кандидатура на Ива Митева от “Има такъв народ” за поста.

Източник: Dir.bg

Временният шеф на парламента отказа вот на недоверие в неделя

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции