<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=134769" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: София сменя х...

Все още няма да събарят незаконните навеси на автокъща “Капитолия”

23 Юни 2022
1 328

Заповедта на главния архитект на София Здравко Здравков за събаряне на металните конструкции на автокъща “Капитолия” в Борисовата градина е незаконна. Това реши Административният съд – София-град, по делото, което Столичната община води срещу собственика на автокъщата.

Заповедта е приета за незаконна, тъй като нямало доказателства кой е собственик.

Съдийката, скрила делата на Пеевски, спира събарянето на “Капитолия”

Отлагането на разрушаването на конструкцията се отлага за неопределено време. А ако изобщо се случи, то ще бъде платено от Столична община, съобщи Mediapool.

Все още няма да събарят незаконните навеси на автокъща &#8220;Капитолия&#8221;

Преди точно година шест стоманобетонни навеса на “Капитолия” бяха обявени за незаконни от Върховния административен съд. Половин година по-късно арх. Здравков издаде заповед за събарянето им.

Съдът спира премахването на автокъща „Капитолия“ с мотива, че градушка може да повреди автомобилите (видео)

По закон собственикът е длъжен да премахне незаконния обект. Ако откаже, това се прави от общината, а след това тя внася иск за възстановяване на сумата за раходите по премахването.

Очаква се събарянето да струва най-малко 50 000 лева.

Все още няма да събарят незаконните навеси на автокъща &#8220;Капитолия&#8221;

Собтвеник на автокъщата е “Софтрейд 2003”. Фирмата обаче твърди, че не е собственик на незаконните констукции, като предостави документи, за това, че друга фирма е собственик на обект на адреса на “Капитолия”.

Столична община влезе в луксозната автокъща “Капитолия” в Борисовата градина (видео)

Заради това съдът прие, че не е безспорно установено кой е собственикът на съоръженията. Сега общината трябва да установи това, а Здравков да издаде нова заповед за събарянето им.

Все още няма да събарят незаконните навеси на автокъща “Капитолия”

Източник: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции