<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=105291" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Западна и Изт...

Все повече млади хора издъхват в болниците за часове, предупреждават лекари от Лом (видео)

28 Октомври 2021
0 4652

Covid отделенията в областите Видин и Монтана са почти изцяло запълнени, като свободните места са единици, съобщава bTV. И двата града са в тъмночервената зона, а броят на заразените в област Монтана и днес е сред най-високите в страната.

Все повече млади хора издъхват в болниците за часове, предупреждават лекари от Лом (видео)

“Имаме все повече млади пациенти, които за часове си отиват, защото идват късно. Те са на около 30 г. и почиват от дихателна недостатъчност, емболия, инфаркт на миокарда и сърдечен арест. Те са с положителен тест за коронавирус. За октомври малко над 100 пациенти са минали през отделението, а сега имаме над 60, като почти всички са в тежко състояние“, обясни д-р Елка Дафинкичева, началник на отделение по вътрешни болести в МБАЛ – Лом.

Д-р Марков: До Коледа смъртните случаи от Covid-19 може да станат 7 пъти повече (видео)

Ситуацията в болницата е изключително тежка, тъй като нарастват болните, които се нуждаят от болнични легла.

Д-р Дафинкова обясни, че няма практика да се връщат пациенти и именно заради това огромно претоварване се е случвало медицински сестри да колабират.

Освен вътрешно, с Covid болни е пълно и отделението по инфекциозни болести. Пациенти с тежки усложнения има и в отделението по анестезиология и реанимация.

Все повече млади хора издъхват в болниците за часове, предупреждават лекари от Лом

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции