<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=103032" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ДПС и Пеевски...

Втори съдружник на Васил Божков се завърна в България и беше задържан

11 Октомври 2021
0 387

Борис Бекяров – един от най-близките съдружници на обвиняемия бизнесмен Васил Божков, се върна в България и беше задържан, пише “Булевард България”.

66-годишният математик и бизнесмен, който от 2020 г. се намираше в Австрия, е кацнал късно снощи у нас, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Божков – 7, Пеевски – 0. Какво реално се случи след санкциите “Магнитски”

БНР и „24 часа“ съобщават, че Бекяров се е явил в Специализираната прокуратура, за да му бъде повдигнато обвинение. Той е задържан за 24 часа. Причината – не е отпаднало основанието, че може да се укрие.

Изразил е готовност да съдейства на прокуратурата. Наблюдаващите прокурори ще решат каква мярка за неотклонение да поискат.

Втори съдружник на Васил Божков се завърна в България и беше задържан

Бекяров е обвинен за участие в престъпна група, ръководена от Васил Божков и извършвала изнудване, финансови и данъчни престъпления в особено големи размери, подкупи и длъжностни престъпления. За него беше издадена европейска заповед за арест. Първоначално беше задържан във Виена, но след това освободен, и остана в Австрия.

Математикът е съдружник в “Еврофутбол” от 90-те години на миналия век.

През август Антикорупционната комисия КПКОНПИ внесе иск в Окръжен съд – Бургас за отнемане на имущество от Бекяров на стойност над 12 милиона лева.

Бекяров беше включен и в разширения списък на българите, които са свързани лица със санкционираните от САЩ по закона „Магнитски“ (това са Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков). Бизнесменът обжалва попадането в списъка.

Бекяров е вторият съдружник на Божков, който се завръща у нас. През май от Дубай пристигна Георги Попов, който заедно с обвиняемия бизнесмен управляваше „Левски“. Съдът му определи мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 40 000 лв.

Преди дни Божков, който се намира в Дубай, заяви, че ОАЕ е отказала да го екстрадира. Причината е, че от българската прокуратура не представили важни документи за процедурата.

Втори съдружник на Васил Божков се завърна в България и беше задържан

Източник: “Булевард България”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции