<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=107954" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Интригата сл...

Влизането на Делян Пеевски в парламента е под въпрос

15 Ноември 2021
0 2259

Влизането на Делян Пеевски в парламента е под въпрос – това показват данните на ЦИК към момента. При близо 58% обработени протоколи за област Велико Търново, където той беше водач на листа.

В старопрестолната столица за момента води “Продължаваме промяната” с 27,82%. Втори са ГЕРБ-СДС с резултат 21,36%. След тях се нареждат БСП с 14,01% и “Има такъв народ” с 11,10%. На пета позиция с ДПС с 6,69%.

Мандатите за района на Велико Търново са общо 8. При това разпределение на гласовете това означава, че 3 мандата ще отидат при “Продължаваме промяната”, 2 мандата при ГЕРБ-СДС, 2 при БСП и 1 при “Има такъв народ”. Така на практика ДПС остава на крачка от взимането на мандат в този район, а това би лишило Делян Пеевски от място в парламента.

Вчера сайтът за разследваща журналистика bird.bg публикува справка, която показва, че Пеевски няма право да гласува:

Влизането на Делян Пеевски в Парламента е под въпрос

Въпреки това кандидатът за депутат гласува, при това публично:

Влизането на Делян Пеевски в Парламента е под въпрос

Пеевски: Гласувах за връщане на държавността (снимки)

Дали той ще получи място в парламента, все още не е категорично ясно. Но доколко включването му в листите като човек, преследван по закона “Магнитски” и включен в “Pandora Papers” е морално, можете да прецените и сами.

Влизането на Делян Пеевски в Парламента е под въпрос

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции