<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=114499" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Председателя...

“Възраждане” е платила автобуси от 32 населени места за протестиращите срещу зелените сертификати

11 Януари 2022
0 7336

“Възраждане” е платила автобуси от 32 населени места за протестиращите срещу зелените сертификати, пише Дневник.

ГЕРБ организира автобуси с хора за контрапротест (Коментарът на “Господарите”)

Това показват публикации в профилите на ултранационалистическата организация във Фейсбук, в двата й канала в Инстаграм, както и в приложението за криптирана комуникация Телеграм. Те съдържат списъци с телефонни номера, на които може да бъде заявено желание за участие в протеста. Същата информация е споделена и от профила “ОФ” в “Телеграм”. Там се разпространяват конспиративни теории като тази, че в Съединените щати се планира насилствената ваксинация с дронове. Специално за чернокожото население били конструирани летящи спринцовки, изстрелвани от разстояние.

Още на 22 декември м.г. в декларация, прочетена от трибуната на Народното събрание, Костадинов заплаши новите управляващи, че ако до първата работна седмица на Народното събрание след празниците противоепидемичните мерки и достъпът с т.нар. зелени COVID сертификати до редица обекти не бъдат отменени, заедно с депутатите от групата му в сградата на парламента ще влязат хиляди граждани, за да превърнат “демокрацията от представителна в пряка”. Часове по-късно същата заплаха беше повторена и от дясната му ръка в партията Цончо Ганчев.

В ранния следобед вчера от телефона, посочен за координация на извозването към София от Варна, съобщаваха, че и четирите наети автобуса са вече пълни. По тази причина желаещите да влязат в парламента заедно с лидера на “Възраждане” Костадинов в сряда можеха да се запишат като чакащи и да получат известие за евентуално освободени места. Автобусите от Варна трябва да потеглят още в 4 ч. сутринта, за да могат да пристигнат в София до 12 ч. на обяд, за когато е насрочена акцията.

За разлика от Варна до вчера вечерта в Шумен не бяха попълнени местата дори в единствения автобус, който в сряда трябва да тръгне към София.

Там записаните бяха около 40 души, а вероятно по тази причина все още не бяха уточнени транспортната фирма и сборният пункт. Причината за това вероятно е, че в града няма структура на “Възраждане”. За това според местния сайт “Радиан” организацията на пътуването е поета от Недко Драганов. Той не бил активист на партията, а помагал “на приятелски начала”. Според информацията, която той дава по телефона, транспортът е безплатен за участниците в протеста. Те обаче трябвало сами да си носят храна и вода за целия ден на протеста.

"Възраждане" е платила автобуси от 32 населени места за протестиращите срещу зелените сертификати

На телефонния номер, посочен за гр. Стамболийски, отговаряше любезен женски глас, който обясняваше, че безплатният транспорт до София не е само за членове и симпатизанти на “Възраждане”. Всички проявили интерес към протеста срещу зелените сертификати били добре дошли. Но те трябвало да предоставят на координаторите по места имената и телефонния си номер. Движението на протестиращите в София преди и след протеста щяло да става на групи. “За да не остане някой после в София и да не може да се прибере. Освен това нямало да се налага на полицаите да бъдат давани обяснения, защото хората ще са част от група”.

Автобусът от Габрово щял да прибере и “силна група симпатизанти от Севлиево” около 7.30 сутринта в сряда.

Това каза по телефона координаторът на “Възраждане”. Вчера там също имаше листа на чакащи, тъй като при голям интерес имало готовност и за допълнителни автобуси.

Сборният пункт на противниците на зелените сертификати Във Велико Търново ще е стадион “Ивайло”, а в ранния следобед вчера на телефона за координация на пътуването за протеста в София информираха, че са останали едва 3-4 свободни места. За участие в групата там също трябваше да бъдат оставени телефон и имена.

На въпроса дали са останали свободни места на координационния телефон отговаряха, че са записани “мно-о-о-го, страшно много хора”

Затова няма как да бъдат запазвани места за хора, които не потвърдят участието си в протеста веднага. Други източници на “Дневник” обаче съобщиха по-късно, че автобусът, нает от “Възраждане” там, е само един.

Нека ваксинирани и неваксинирани да застанат рамо до рамо в защита на нормалността. Да не позволяваме повече разделение в обществото”. Това гласи позиция на партия “Възраждане” по повод разследването на журналиста Мария Цънцарова, излъчено в неделя. В него стана ясно, че поне една трета от членовете на парламентарната група на “Възраждане” вече са ваксинирани. Те дори имат зелени сертификати, срещу които партията им организира протест в сряда.

Партия “Възраждане” е против ваксините, но 1/3 от депутатите им са имунизирани (видео)

Видео с парламентарно изказване на Костадин Костадинов срещу зелените сертификати в края на миналата седмица се появи дори в канала “Германски изселници в България” в приложението Телеграм.

Нейни членове са няколкостотин антиваксъри от Германия

Те са решили да емигрират в България заради липсата на сериозни противоепидемични мерки, “приятелската среда” на огромния процент неваксинирани българи, както и споделената конспиративна увереност, че COVID-19 е чудовищен заговор на политическата класа срещу гражданите.

“Възраждане” е платила автобуси от 32 населени места за протестиращите срещу зелените сертификати

Източник: Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции