<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=139386" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Летовници са ...

Взривиха се складове за боеприпаси край Карнобат

31 Юли 2022
2 424

Взривиха се складове за боеприпаси край Карнобат, съобщава NOVA.

Инцидентът в складове, собственост на Емилиян Гебрев, е станал около 4 часа тази сутрин в района на Карнобат. Няма жертви и пострадали

Складовете се намират на територията на бившите военни поделения на Карнобат в местността известна като “Погребите”. Площта е около 220 декара. Районът е отцепен. На място са противопожарни екипи.

“Към момента има само тлеене на определени огнища на мястото. Пожарната чака 2 дрона, които ще огледат мястото отгоре. Има технологично време, което трябва да мине, за да се влезе на място и да се направи оглед за щетите”, каза зам.-кметът на града Стефка Иванова.

Оръжейният производител и собственик на “Емко” Емилиян Гебрев съобщи, че към 4 ч. сутринта е избухнал пожар с лек взрив преди това.

“Какво точно е станало – това е в компетенцията на разследващите органи. Съгласно правилата, по-рано от 24 часа никой няма достъп до мястото, където се е случило. Това са складове, в които се съхраняват боеприпаси с отпаднала фирмена необходимост, на които не е решена съдбата – дали да бъдат унищожени или преработени”, каза оръжейният производител.

По информация от кмета на Карнобат Георги Димитров това е първият подобен инцидент в тези складове.

Взривиха се складове за боеприпаси край Карнобат

Взривиха се складове за боеприпаси край Карнобат

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции