<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=181485" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: България ост...

Янкулов се е отказал от поста на вътрешен министър в “ротационно правителство” (видео)

26 Май 2023
0 380

Янкулов се е отказал от поста на вътрешен министър в “ротационно правителство”, пише Дневник. Андрей Янкулов беше номиниран за министър на вътрешните работи на 2 май, когато коалицията “Продължаваме промяната – Демократична България” представи кандидатурите си за министри, след като това ѝ беше поискано от ГЕРБ, за да реши партията на Бойко Борисов какво да прави с първия проучвателен мандат. Янкулов се отказва от поста в евентуално “ротационно правителство”, съставено от ГЕРБ и новата коалиция, оглавявано от Николай Денков.

“Прецених, че в тази много сложна политическа конфигурация, която се получава за това правителство, просто не съм подходящият избор за такава длъжност. Не считам, че имам необходимата политическа компетентност в този момент и при такава конфигурация да заемам този пост и да се справя в тази ситуация. Затова няма да бъда част от този кабинет”. Това коментира Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд в предаването “Въпросите” по TV1.

Янкулов се е отказал от поста на вътрешен министър в &#8220;ротационно правителство&#8221; (видео)
Снимка: стопкадър/видео TV1

Попитан кое го притеснява в тази конфигурация (между ГЕРБ и ПП-ДБ) той подчертава, че “цялостната конфигурация е притеснителна”.

“Виждаме, че бъдещото управление ще е много сложно и вероятно, за да може да се случи, ще трябва да бъде на цената на сериозни компромиси между основните политически сили. Това е реалността, пред която сме изправени”, обясни Янкулов.

Той не е критичен към опитите на ГЕРБ и “Продължаваме промяната – Демократична България” да съставят правителство. Според Янкулов е много важно България да има работещ кабинет. А това се очертава като единствения възможен вариант това да се случи.

Политици от ПП-ДБ са били записвани от службите, обяви Кирил Петков (видео)

Андрей Янкулов е адвокат в Софийската адвокатска колегия. Присъединява се към екипите на неправителствената организация „Антикорупционен фонд“ и консултантската компания „PMG Analytics“. Професионалните му интереси са насочени към наказателното право, наказателния процес, наказателно изпълнителното право, международното сътрудничество по наказателно-правни въпроси и политиките в областта на изпълнение на наказанията.

Янкулов се е отказал от поста на вътрешен министър в “ротационно правителство” (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции