Следва: Бившата съпр...

YouTube блокира канала на Доналд Тръмп заради нарушаване на нови правила

13 Януари 2021
0 659

Платформата за видеосподеляне YouTube временно блокира възможността за публикуване на видеа в канала на президента Доналд Тръмп заради нарушаването на влязла в сила разпоредба след безредиците в щатския Капитолий, предаде LadBible.

“Фейсбук” и “Инстаграм” ще блокират Тръмп поне до края на мандата му

YouTube ще изтрива видеосъдържание, което внушава, че президентските избори в САЩ през 2020 са били нагласени или фалшифицирани, както и такова, подклаждащо към насилие. Новите разпоредби са в сила само от седмица, а официалният канал на Тръмп вече ги е нарушил.

В изявлението на компанията се казва, че:

“След внимателен преглед и в светлината на притесненията относно потенциално насилие премахнахме ново съдържание, качено в канала на Доналд Дж. Тръмп, което нарушава нашите политики. Вече е в сила първа степен на защита и временно е възпрепятствано качването на ново съдържание за * минимум * 7 дни.

Тръмп заплаши САЩ с “огромен гняв” срещу импийчмънта му, Пенс отхвърли отстраняване (видео)

Предвид продължаващите опасения относно насилието, ние също така ще деактивираме за неопределено време коментарите в канала на президента Тръмп, както направихме и на други канали, където има опасения за безопасността, открити в раздела за коментари.”

Не е ясно какви видеоклипове в акаунта на Тръмп са предизвикали забраната, но, според репортерът на The New York Times Дейви Алба, видео, в което президентът казва “винаги е възможно противодействие” и “пътешествието ни едва сега започва”, е било изтрито от YouTube канала му.

Twitter блокира акаунта на Доналд Тръмп за постоянно

В края на миналата седмица Twitter блокира достъпа на Тръмп до профила му заради ролята му в провокирането на насилието, до което се стигна след като негови привърженици нахлуха в сградата на Конгреса във Вашингтон. Акаунтите на Тръмп във Facebook и Instagram също бяха спряни.

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции