<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82548" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Семейство от...

YouTube прекрати безсрочно достъпа на Доналд Тръмп до канала му

27 Януари 2021
0 379

YouTube спря безсрочно достъпа на Доналд Тръмп до платформата си, а адвокатът на бившия президент Руди Джулиани беше изваден от програмата за монетиризане на видеоматериалите, предаде Франс прес, цитирана от КлубZ.

Притежаваната от Гугъл американска платформа за споделяне на видеоматериали беше критикувана за бавната си реакция, след като други социални мрежи взеха по-радикални мерки срещу Тръмп. На 13 януари YouTube само спря публикуването на ново съдържание в официалния акаунт на бившия държавен глава.

YouTube блокира канала на Доналд Тръмп заради нарушаване на нови правила

Качването на видеа в канала на Тръмп, който има 2,77 милиона абонати, бе временно ограничено след съпроводеното с насилие нахлуване в Капитолия на 6 януари. Кадри от щурма на привържениците на бившия президент можете да си припомните във видеото горе.

“Предвид тревогите за потенциални прояви на насилие акаунтът на Доналд Тръмп остава замразен”, заяви говорителка на YouTube за “Политико”.

YouTube също така потвърди, че временно е извадила Руди Джулиани от партньорската си програма за системно нарушаване на правилата на платформата за дезинформацията за изборите в САЩ.

Адвокатът на Тръмп бе забъркан в скандал с българката Мария Бакалова в сцена от новия “Борат”

Адвокатът, чийто канал има около 600 000 абонати, вече няма достъп до някои от функциите му и не получава приходи от продажбата на рекламите, които се излъчват преди да тръгне някой видеоматериал.

Снимка: Pixabay

Бившият кмет на Ню Йорк подхранваше конспиративни теории, подкрепяни от много привърженици на Тръмп, че президентските избори са били фалшифицирани в полза на Джо Байдън.

Източник: КлубZ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции