<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=168776" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Над 50 коли ка...

YouTube звездата MrBeast дари на 20 000 деца в Африка първите им обувки (видео)

09 Март 2023
0 75

YouTube звездата MrBeast дари на 20 000 деца в Африка първите им обувки. Всъщност това направи спонсорът му – Lectric eBikes, пише LADbible.

„Заради крайната бедност ходенето бос е единствената възможност да посещаваш училище в отдалечениете градчета. А това означава преминане през суров терен, счупени стъкла и заразеи водоеми“, казва в своето видео ютюбърт, чието име е Джими Доналдсън.

Той и екипът му се качили на самолета за Южна Африка, където се свързали с благотворителната организация Barefoot No More. Тя се занимава с изработването на трайни и удобни обувки от иновативни материали. Както сам ги нарича – „берфектните безшевни обувки“.

Джими и компания се насочват към Кейптаун, за да издирят най-нуждаещите се от помощ. Така се озовават в отдалечено село, в което се запознават с учителите Габриела и Росуел. Както отбелязва Росуел, едно от най-сериозните предизвикателства пред учителите е да докарат децата в училище.

Facebook държи “армия” нископлатени служители срещу 1,5 долара на час в Африка, разкри TIME

След като обувките са готови и пристигат при тях, Джими и екипът му ги разпределят в девет различни училища в района. А щом се разчува, че маратонките са готови да бъдат разходени навън, училищата се окават претъпкани с нетърпеливи малчугани, чакащи да получат всеки своя чифт.

YouTube звездата MrBeast дари на 20 000 деца в Африка първите им обувки (видео)

„Гледката на всички тези деца, носещи първите обувки в живота си, беше силно емоцинална. Но още повече, тя ни показа основни нужди при децата, които ние приемаме за гарантирани“, каза Mr Beast.

MrBeast показа как изглежда хотел с нощувки за 1 милион долара (видео)

Според данни на Harvard Human Rights Program през 2015 година много ученици в отдалечените райони на Южна Африка трябва да извървяват ежедневно по 20 километра до училище и обратно.

YouTube звездата MrBeast дари на 20 000 деца в Африка първите им обувки

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции