<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=159196" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Учени: Еволюц...

Ютюбър се надява, че Илон Мъск ще му помогне да живее няколкостотин години

16 Януари 2023
0 134

Ютюбър се надява, че Илон Мъск ще му помогне да живее няколкостотин години. Това е известният Джими Дoнaлдcън, познат като Mr. Beast. Във видеото можете да гледате кадри от един от най-известните му клипове. В него Mr. Beast е погребан жив за 50 часа.

Ютюбър изяде “най-големия бургер” с месо пред протестиращи вегани, за да ги дразни (видео)

Ютюбър се надява, че Илон Мъск ще му помогне да живее няколкостотин години

“Донякъде се надявам, че някой като Илон или друг от тези чудновати умни хора просто ще си каже: “Знаете ли, майната му, да го направим така, че да можем да сме на двеста-триста години”. И просто един вид да ни спасят. Това би било наистина хубаво. Почти абсурдно е да се мисли, че през нашия живот няма да измислят начин дори леко да забавят стареенето, при който да можем да живеем до 120 или 130 години. А след това през това допълнително време да измислят начин, по който да можем да живеем до 200 години.”

Това заяви ютюбърът в известен подкаст.

Едва ли обаче Мъск ще е този, който ще сбъдне желанието му. Милиардерът нееднократно е обявявал, че е противник на технологиите за дълголетие и безсмъртие.

Мераци

Доналдсън обаче наистина не е единственият изключително богат човек, който смята, че около 80 години са малко. Джеф Безос има стартъп, който работи върху дълголетие. Питър Тийл, с който се шегуват, че е вампир, също работи над такива проекти. Редица технологични магнати преследват пробиви в областта.

Отделно са практиките за борба със стареенето, наречени “биохакинг”, които също са дълбоко вплетени в технологичната индустрия.

Това е по-малко натрапчива практика за борба със стареенето, отколкото, да речем, наливането на милиони в предполагаеми технологии за подмладяване на клетките. И там обаче има големи крайности, които предизвикват морална дилема.

Източник: Kaldata

Ютюбър се надява, че Илон Мъск ще му помогне да живее няколкостотин години

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции