<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=158337" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Разследване ...

За какви татуировки могат да ви глобят в Европа?

10 Януари 2023
0 162

На Стария континент татуировките са доста популярни и често срещани сред всички поколения и възрасти. Въпреки това, в някои страни, определени дизайни на татуировки са забранени и могат да ви накарат да бъдете депортиран или хвърлен в затвора. От savedtattoo.com дават повече информация по темата.

За какви татуировки могат да ви глобят в Европа?

Германия

Татуировките, изобразяващи фашистка или нацистка символика и теми, са забранени и могат да ви накажат и забранят да влизате в страната.

Франция

Точно като Германия, Франция намира татуировките с фашистка и нацистка символика или обидни политически теми за неприемливи и забранява такива дизайни.

Дания

Там е забранено да се татуират лицето, главата, шията или ръцете. Смяташе се обаче, че Либералната партия в страната ще наложи промени по отношение на забраната според твърдението, че всеки има право да решава къде иска да си направи татуировка. Това беше през 2014 г. и за съжаление законът все още не е променен.

Турция

През последните няколко години южната ни съседка въведе набор от строги закони срещу татуировките. Има забрана за такива в училищата и колежите, както и в цялата образователна система, въпреки популярността им сред младежите.

Причината за тази забрана е правителството на ислямистката партия АК, която налага религиозни и традиционни практики и закони.

Мъжът, влязъл в Рекордите на Гинес с 848 татуировки, проговори за страничните ефекти (видео и снимки)

За какви татуировки могат да ви глобят в Европа?
Неща, които трябва да направите, за да избегнете проблеми

Като физическо лице всичко, което можете да направите, е да се образовате и да уважавате законите на други държави. Трябва да сте наясно с нещата, към които дадена държава е чувствителна, особено законодателството на страната, което може да ви създаде сериозни проблеми.

Хората биват глобявани или депортирани от страни, защото носят рисунка, която е обидна или културно неподходяща. Невежеството обаче не може да бъде оправдание за това, защото цялата необходима информация е достъпна в интернет.

Така че, преди да си направите татуировка, не забравяйте да проведете задълбочено проучване относно произхода на дизайна, културното/ традиционното значение и дали се смята за обидно и неуважително от някой народ или страна, съветват експертите.

Снимки: iStock

За какви татуировки могат да ви глобят в Европа?

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции