<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=129630" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Байдън према...

За пръв път от 50 години: Конгресът на САЩ обсъжда публично какво знае за НЛО

17 Май 2022
0 687

За пръв път от половин век Конгресът на САЩ ще проведе първото публично изслушване за това какво знае за НЛО, което в момента официално се нарича „неидентифициран въздушен феномен”, съобщава NOVA по информация на CNN.

Промяната в името се налага, тъй като по-популярният термин НЛО (неидентифициран летящ обект) отдавна се свързва най-общо с понятието “извънземен космически кораб”.

НАСА ще изпрати изображения на голи хора в космоса, за да привлече извънземни

Изслушването ще се фокусира върху първоначалната оценка на Пентагона за 144 доклада за неидентифицирани обекти от 2004 година насам. Рационално обяснение е намерено само за един от обектите.

За пръв път от 50 години: Конгресът на САЩ обсъжда публично какво знае за НЛО
iStock

„Американският народ очаква и заслужава лидерите в това правителство и разузнаване сериозно да оценят и да отговорят адекватно на всяка потенциална заплаха за националната сигурност”. Това посочва в изявление конгресменът демократ от щата Индиана Андре Карсън. Той оглавява комитета, организиращ изслушването. 

От своя страна председателят на Комисията по разузнаването Адам Шиф подчерта, че „Американският народ заслужава пълна прозрачност”.

За пръв път от 50 години: Конгресът на САЩ обсъжда публично какво знае за НЛО

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции