<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=111831" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Две дози Pfizer ...

Забраняват алкохола в заведенията в Норвегия по време на празниците

14 Декември 2021
0 329

В Норвегия по време на празниците ще бъде забранена консумацията на алкохол в ресторантите, баровете и хотелите, предава NOVA.

Правителството обяви, че мярката влиза в сила утре, първоначално за период от четири седмици. Целта е да се намалят социалните събирания в рамките на борбата срещу разпространението на новия вариант Омикрон.

Забраняват алкохола в заведенията в Норвегия по време на празниците
Pixabey

“Няма да бъде позволено да се пие алкохол в ресторанти, барове или хотели”, заяви на пресконференция премиерът Юнас Гар Стьоре. Освен това ще има по-строги правила за провеждането на обществени събития, както и за културния живот, развлекателните дейности и други.

Мерките са насочени към ситуации, при които се смята, че има голям риск от предаване на вируса и много хора може да се заразят за кратко време, добави министърката на здравеопазването Ингвилд Херкол.

По последни данни на Норвежкия здравен институт от днес досега в скандинавската страна са открити 1176 случая на заразяване с новия коронавирусен вариант.

Тези, които са засегнати от мерките, отново ще получат финансова подкрепа от правителството, обяви министърът на финансите Трюгве Шлагсволд Ведум.

Забраняват алкохола в заведенията в Норвегия по време на празниците

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции