<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=145033" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Руски депута...

Задържаха потенциален ръководител на канала за мигранти, свързан с катастрофата в Бургас (видео)

20 Септември 2022
1 88

Задържан е мъж, за когото има доказателства, че е ръководил групата за трафик на мигранти, замесена в катастрофата между патрулка и автобус в Бургас. Припомняме, че при сблъсъка загинаха двама полицаи. Това съобщиха от прокуратурата в Пловдив на брифинг във вторник.

Кмет задържа нелегални мигранти в Бургаско (видео)

Задържаха потенциален ръководител на канала за мигранти, свързан с катастрофата в Бургас (видео)
БулФото

Мъжът е 30-годишен сирийски гражданин с разрешение за пребиваване у нас, живеещ в Пловдив. Официално работи на изпълнителна длъжност в голямо дружество в града. Той и двама души, живеещи в Истанбул, са поддържали постоянно връзка и са обменяли информация относно превоза на мигранти. Чакали са да се съберат достатъчно хора в Турция и са задействали организацията у нас. А той се свързвал с хора в Харманли, Средец и Хасково, които осигурявали автомобили и шофьори.

Превозвачите са главно случайно набелязани чужденци, но има и българи сред тях. Те взимат нелегалните мигранти, отправят ги към Пловдив, където престояват известно време и после ги карат към Западна Европа.

Демерджиев: Поне десетима гранични полицаи са участвали в схеми за трафик на мигранти

Цената на нелегалното пътуване е около 3000 евро на човек. Сумите се превеждали по банков път към сметка на сириеца, а той ги разпределял между всички замесени.

Задържаха потенциален ръководител на канала за мигранти, свързан с катастрофата в Бургас (видео)
БулФото

При акцията по разбиването на канала са задържани общо 12 души в Харманли, Хасково, Средец и Пловдив. В Бургаска област са извършвани претърсвания.

Отрити са също и 22-ма мигранти. Двама от тях били в дома на един от каналджиите, а останалите – в гориста местност наблизо.

Задържаха потенциален ръководител на канала за мигранти, свързан с катастрофата в Бургас

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Майната Ви

    20 Септември 2022

    Спокойно. Ще го пуснат. Ама първо да плати на когото трябва. Така работи системата в Задунайская губерния.

Реакции