<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=199407" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Задържаха шо...

Задържаният за купуване на гласове в Несебър е на ръководна позиция в общината (видео)

21 Септември 2023
1 638

Задържаният за купуване на гласове е на ръководна позиция в Община Несебър, стана ясно от брифинг на прокуратурата и МВР.

Става въпрос за началника на отдел “Местни данъци и такси”, по информация на bTV. Според сайта на общината началникът на отдела се казва Паскал Георгиев Апостолов.

В хода на проведените процесуално-следствени действия е установена и иззета сумата от 185 000 евро и 25 000 лева. Тази сума имаме данни, че е била предназначена за закупуване на гласове.”, казва прокурор Мария Маркова – административен ръководител на Районна прокуратура – Бургас 

Задържаният за купуване на гласове в Несебър е на ръководна позиция в общината (видео)
Част от иззетите пари. Източник: Прокуратура на Република България

Задържаха служител на Община Несебър със стотици хиляди евро за изборна търговия

Разследването е започнало от служители на отдел „Икономическа полиция“ при ОД на МВР-Бургас.

Такава операция е безпрецедентна към момента, тъй като успяхме, съвместно с прокуратурата, да стигнем до най-високото ниво. А, именно до хората, които осигуряват средствата и ги разпределят на така наречените дилъри на закупуване на гласове.” говори старши комисар Емил Павлов – директор на ОД на МВР-Бургас.

Преди местните избори през 2019 г., когато беше арестуван кметът на Несебър, е имало данни, че в схемата участва и сегашният задържан.

Тогава за него не са събрани достатъчно доказателства и той е разпитан само като свидетел.

Задържаният за купуване на гласове в Несебър е на ръководна позиция в общината (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции