<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=116583" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Защо Йоан Мат...

Заловеният с канабис кандидат-депутат няма да влиза в затвора

26 Януари 2022
0 633

Заловеният с канабис кандидат-депутат няма да влиза в затвора.

Софийският градски съд одобри споразумение за условна присъда между прокуратурата и Валентин Велев. Той бе кандидат за депутат на последните избори от коалиция „Патриотичен фронт“.

Заловеният с канабис кандидат-депутат: За моя консумация го бях засял, за болкоуспокояващи (видео)

На Велев бяха повдигнати обвинения през ноември 2021 г. за притежание на 1270 грама марихуана и отглеждане на 23 броя растения от рода на конопа. Тогава той обясни, че използва растението за лично ползване и по медицински причини.

Заловеният с канабис кандидат-депутат няма да влиза в затвора

Съдът посочи, че исканото от Прокуратурата наказание от една година и 11 месеца затвор при тригодишен изпитателен срок е неоснователно занижено. Съдебният състав се обоснова с това, че това наказание няма да постигне целите на правосъдието. Както и че престъплението се характеризира с висока степен на обществена опасност.

Съдът предложи по-голямо наказание, на което 47-годишният подсъдим и прокуратурата се съгласиха.

Пред съда Велев се призна за виновен. А след редакция на споразумението той получи наказание от две години лишаване от свобода при тригодишен изпитателен срок и глоба от 5000 лв.

Заловеният с канабис кандидат-депутат няма да влиза в затвора

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции