<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151134" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Руски ракети ...

Замърсяващите околната среда граждани ще бъдат намирани по пръстов отпечатък?

16 Ноември 2022
0 515

Хората, хвърлящи отпадъци на земята на обществени места в Турция, ще се откриват по пръстови отпечатъци. За това съобщава турска медия. Идентифицираните се наказват за престъплението с повдигнати обвинения за умишлено замърсяване на околната среда.

В Турция се взимат пръстови отпечатъци от хора, които искат да издадат нов документ за самоличност, шофьорска книжка и/или паспорт. Областите, в които тези отпечатъци могат да бъдат използвани, бързо се разширяват. Данните, които преди бяха използвани за разкриване на престъпления, сега ще се използват за опазване на околната среда.

Морска костенурка изхожда пластмаса, след като се е хранила с различни отпадъци (видео и снимки)

Полицейското управление на Испарта започна да наказва хората, замърсяващи околната среда, идентифицирайки ги по пръстовите им отпечатъци. Екипи на ГД “Оглед на местопрестъплението и обществена сигурност” редовно снемат отпечатъци от бутилки и пластмасови чаши в места за отдих, религиозни обекти, гробища, паркове и градини в града.

Последният отпечатък в отпадъците се сравнява с данните в биометричната база данни. Така се установява кой е човекът, хвърлил боклука. 

Мъртва косатка със стомах, пълен с пластмаса, изплува на английския бряг

Глоба от 1362 турски лири се налага на тези, които са идентифицирани за престъплението „умишлено или небрежно замърсяване на околната среда“. Тези, които дръзнат да хвърлят боклук на религиозни места, пък се наказват и за „увреждане на места за поклонение и гробища“.

В Търция хвърлящите отпадъци на земята се откриват по пръстови отпечатъци

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • dassdasad

    22 Май 2023

    dasadssad

Реакции