<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=125814" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Птиче се изхо...

Заплахи на Рашков срещу водещи на bTV попаднаха в доклад на САЩ по правата на човека (аудио)

13 Април 2022
0 18447

Заплахи на Рашков срещу водещи на bTV попаднаха в доклад на САЩ по правата на човека, предава Клуб Z.

Поводът е негово интервю през май м.г., след което той каза, че ако е собственик на медията ще отстрани водещите Биляна Гавазова и Златимир Йочев. Гавазова вече не работи там.

Заплахи на Рашков срещу водещи на bTV попаднаха в доклад на САЩ по правата на човека
Стопкадър bTV

Новият вътрешен министър нападна журналисти: Ако бях шеф на бТВ, бих отстранил Биляна Гавазова и Златимир Йовчев! (аудио)

“През май частната национална телевизия bTV излезе с декларация, в която изрази силна загриженост за медийната среда в страната, защото „служебни лица от всяко правителство нямат проблеми да атакуват публично журналисти… с неоснователни твърдения“.

Рашков: Станала е грешка, провокации се очакват на готвения протест в сряда
БулФото

Министър Рашков обвини водещите, че искат да забранят Конституцията и да ограничат правата на хората. Повод за думите му бе назначението на учредителка на партията на Васил Божков “Българско лято” Елена Павлова Фичерова-Караиванова за началник на политическия му кабинет като служебен вътрешен министър. 

“Видях каква не трябва да бъде журналистиката и вероятно начинът, по който Гавазова и партньорът ѝ (Биляна Гавазова и Златимир Йовчев – бел.ред.) водеха предаването, е доходна дейност. Чувах в техните уши техническите средства, с които им казваха точно какво да ме питат.

Толкова силен беше звукът в тези технически средства, че те не чуваха моите отговори и затова ми задаваха един въпрос няколко пъти. Не се учудвам, че България е на 112 място по свобода на словото. Ако съм собственик на тази телевизия, веднага ще ги отстраня от воденето на предаването”, каза Рашков в интервю за БНР.

bTV в декларация осъди изказването на Рашков тогава

Докладът на Държавния департамент: Сериозна корупция и проблеми с човешките права у нас

В доклада на САЩ за човешките права е отбелязано и бавното разследване срещу полицаите, пребили протестиращи сещу правителството на Бойко Борисов под колоните на Министерския съвет. Описано е разследването на инцидента, включващ гаври със задържано момиче, снимано от блюстител на реда по голи гъди. Отбелязано е, че полицията не е открила злоупотреба на сила срещу журналиста Димитър Кенаров на същите протести.

Заплахи на Рашков срещу водещи на bTV попаднаха в доклад на САЩ по правата на човека

Източник: Клуб Z

Аудио: БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции