<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=100320" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Петър Илиев о...

Заплашвали са с убийство и физическа саморазправа проф. Николай Витанов (видео)

20 Септември 2021
0 1021

Проф. Николай Витанов е получавал заплахи за убийство, но не е подал сигнал в полицията, съобщи самият той пред bTV.

Заплашвали са с убийство и физическа саморазправа проф. Николай Витанов (видео)

“Преди три седмици мои сътрудници ми дадоха коментарите под едно мое интервю за медия. Там имаше 7 заплахи за физическа разправа и 3 заплахи за убийство”, посочи математикът.

“Аз съм най-заплашваният човек в България. От този момент спирам да коментирам всякакви числа, с изключение на базовото репродуктивно число. Числата ще ви ги кажат уважаемите “хейтъри” – те са много компетентни, да заповядат”, каза още той.

Според Витанов от пролетта на миналата година е било натрапвано на 25% от хората в България, че вирусът не е толкова опасен и заради поведението на тези 25% по отношение на заразата сега говорим за 20 000 починали.

“През април 2020 г. имаше човек, който каза, че вирусът си има помагач. Срещу този човек се вдигна страшен вой още тогава. Народът, политиците и журналистите бяха излъгани от хора, които твърдяха, че Covid-19 е безопасен и видите ли нищо няма да стане”, допълни математикът.

По негови думи нов пик на четвъртата вълна на коронавируса се очаква през октомври.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции