<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=137573" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Зеленски: Укр...

Заради карикатура: Руското посолство в Швейцария заплашва вестник със съд

18 Юли 2022
0 618

Заради карикатура: Руското посолство в Швейцария заплашва вестник със съд. За случая с вестник Neue Zürcher Zeitung пише в.Сега. От швейцарското издание са си позволили да изобразят руския президент с грим на клоун и нарисувана дъга върху лицето.

Wladimir Putin verspottet: Als Clown verhöhnt! Kreml-Chef platzt der Kragen  | news.de

Зеленски: Украйна постепенно ще освободи окупираните райони на страната

Посолството публикува писмо до главния редактор, в което дипломатите изразяват “крайното си възмущение” от карикатурата на руския президент и заплашват да се обърнат към съда. 

В посолството смятат, че карикатурата на руския лидер с клоунски и ЛГБТ отправки и внушения, че е военен престъпник, са “отвъд границата на разумното”. Путин е изобразен с клоунски нос, а лицето му е в цветовете на дъгата. 

Дипломатите са възмутени и че украинският президент Володимир Зеленски е изобразен като известния комиксов герой Капитан Америка. 

Статията на журналистката Марит Лангшвагер е посветена на мемета, родени от войната на Русия в Украйна. Публикувана е на 25 юни. До момента няма коментар на редакцията. 

Заради карикатура: Руското посолство в Швейцария заплашва вестник със съд

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции