<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=137861" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Зеленски: Укр...

Защо групата “Вагнер” търси нови кадри по затворите

19 Юли 2022
0 212

Това е необичайно и е свидетелство за недостига на персонал. Така се коментира използването и на елитните руски войници от групата “Вагнер” на фронта. Те също търпят поражения, поради което свалят стандартите за прием, пише Дойче веле.

Според британските тайни служби, на руската група наемници “Вагнер” все по-често ѝ се налага да запълва празнини след започването на войната в Украйна. Така например бойците от групата са изиграли централна роля в последните престрелки. Които бяха при завземането на градовете Попасна и Лисичанск. Това пише в публикация в Туитър на британското министерство на отбраната.

Защо групата &#8220;Вагнер&#8221; търси нови кадри по затворите
iStock

Свален в Украйна руски пилот призна, че е наемник на “Вагнер” срещу 200 000 рубли на месец

Британските експерти смятат, че групата е претърпяла сериозни поражения.

А това води до понижаване на стандартите при ангажирането на нови бойци, сред които имало дори осъдени престъпници и отхвърлени по-рано кандидати. Новите попълнения получавали ограничено обучение, което би намалило бойната сила на групата, респективно нейната стойност в подкрепа на руските военни.

Освен това в социалните медии напоследък се разпространяват все повече видеа за това как групата “Вагнер” търси възможности да запълни редиците си по затворите. Според много експерти това е ясен знак за недостига на персонал в руската армия. Наемническата група, наричана “армия в сянка”, е смятана за елитна и е от голямо значение за Русия във военно-стратегически план.

Защо групата &#8220;Вагнер&#8221; търси нови кадри по затворите
iStock

Бруталните наемници от руската група “Вагнер”: кои са тези мъже? (видео)

Изпращането на войници от “Вагнер” директно на фронта е необичайно и свидетелства за напрегнатата ситуация с набирането на персонал, казва и експертът по руските въпроси Андраш Рач от Германското дружество за външна политика.

До напрежение между наемниците и редовните военни части би могло да доведе това, че шефът на “Вагнер” Евгений Пригожин наскоро бе удостоен със званието “Герой на Руската федерация” за действията на групата в района на Луганск, смятат британските експерти. “Това става в момент, в който много високопоставени командири биват сменяни”, поясняват британците. А това би могло да повлияе негативно на морала на руските войски.

Защо групата “Вагнер” търси нови кадри по затворите

Източник и видео: Дойче веле
Снимки: iStock

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции