<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=139243" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Дръж, мафийо, ...

Защо Рашков изпрати отворено писмо до Гешев

29 Юли 2022
0 291

Вътрешният министър в оставка Бойко Рашков изпрати отворено писмо до главния прокурор с апел Гешев да упражни законните се правомощия във връзка с нарушена карантина от страна на депутата от ГЕРБ Бранимир Балачев, предава bTV.

Според написаното от вътрешния министър по време на карантината депутатът е посещавал публични мероприятия, както и открити съдебни заседания. 

Бойко Рашков и Христо Иванов – главните герои в първия „обзор“ на прокуратурата (видео)

Защо Рашков изпрати отворено писмо до Гешев
Снимка: БулФото

Но прокурорите смятат, че с тези си действия Балачев е преследвал „обществената цел да не се бавят дела“.

Към този момент от прокуратурата отказват коментар.

В парламентарната си дейност Балачев редовно пледира в полза на Гешев и неговите тези, пише в. Сега. Най-пресният пример е при промяната на съдебния закон, свързана с европрокурорите в България.

Изданието допълва, че с откритото си писмо Рашков призовава Гешев да се намеси като последна инстанция и срещу Балачев да бъде образувано наказателно дело заради нарушената карантина.

В писмото Рашков се позовава на изказвания на Гешев, свързани с пандемията.

“Мога да уверя, че прокуратурата ще направи всичко възможно, за да подведе под отговорност всички, които поставят в риск здравето не само на околните, но и на близките си… Вярвам, че българският съд в най-скоро време ще постанови първите си осъдителни присъди”, казва например Гешев през март 2020 г.

Вътрешният министър в оставка цитира и множеството съобщения от сайта на прокуратурата за осъдени граждани за нарушаване на карантината.

“Г-н Гешев, Вашите изявления противоречат на пасивното Ви поведение и актовете на прокурорите”, продължава Рашков. Според него, ако не отмени постановленията за отказ да бъде образувано разследване, Гешев оставя впечатлението, че прокуратурата или не познава законите, или не ги прилага еднакво спрямо всички.

“Видно е, че прокуратурата не е изпълнила основната си функция да привлича към отговорност извършители на престъпления, независимо дали са депутати от ГЕРБ”, завършва той.

Източник: bTV, в. Сега

Защо Рашков изпрати отворено писмо до Гешев

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции