<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=70779" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: БСП поиска из...

ZDF пусна детско филмче за корупцията в България (видео)

06 Август 2020
0 22820

Гражданското обучение в Германия започва от съвсем ранна детска възраст. Това включва запознаването на децата с дейността на институциите, със законите и всички общественозначими дейности. Може би това е причина една от най-големите немски телевизии да запознава малките си зрители с явлението корупция.

В едноминутен анимационен филм децата в Германия разбират, че България не просто е най-бедната страна в Европейския съюз, но и корупцията е направо за пример. На разбираем за тях език е обяснено, че корупцията означава, че политиците си вкарват държавни пари в джобовете, вместо да ги дадат за училища или болници, например.

Не за първи път ZDF е критична към българското управление. Наскоро в друг свой материал те изразиха съмнения как ще се похарчат парите от Европейския съюз, за които България се пребори.

Немската телевизия ZDF: България е най-корумпираната страна в ЕС (видео)

Друга немскоговоряща телевизия – ORF2 в Австрия пък се включи директно от протестите в центъра на София, а журналистът им обяви, че ако демонстрациите продължат през август, до септември вероятно ще се стигне до оставка на правителството.

ORF2: Ако протестите в България продължат до септември, вероятно ще се стигне до оставка (видео)

Явно България се превръща в интересен обект за журналистически материали на медии от Западна Европа – за съжаление обаче всички те само затвърждават лошия ни имидж на корумпирана и бедна държава.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Georgi Georgiev

    04 Октомври 2020

    Ето какви неща гледат децата в Германия, затова държавата им е преминала през толкова катастрофи и продължава да е една от най-развитите в света. Така се гради гражданско общество! Поздравления!

Реакции