<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=159867" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как едно пити...

Зеленски коментира катастрофата, в която загина вътрешният министър на Украйна (видео)

19 Януари 2023
0 314

Зеленски коментира катастрофата, в която загина вътрешният министър на Украйна като “неслучайна”. “Няма инциденти по време на война”, категоричен е украинският президент, цитиран от NOVA.

Той възложи на тайните служби да разследват причините за вчерашната катастрофа. Загиналите са 16, сред които и вътрешният министър Денис Монастирски.

Зеленски коментира катастрофата, в която загина вътрешният министър на Украйна (видео)

Хеликоптер се разби в Украйна, сред жертвите са министри и деца (видео и снимки)

Зеленски подчерта, че “няма инциденти по време на война”. Досега Киев не e споменавал за руско участие. Пред участниците в Световния икономически форум в Давос обаче той заяви, че трагедията е следствие от войната. Във видеообръщение на форума украинският държавен глава призова отново западните съюзници да доставят на страната му танкове и средства за противовъздушна отбрана, за да се отнеме на Русия възможността да извършва нападения.

„Доставките на западни танкове трябва да изпреварят ново нахлуване на руски танкове. Възстановяването на сигурността и мира в Украйна трябва да изпревари атаките на Русия срещу сигурността и мира в други страни. Русия изнася терор, Русия разпространява потока на войната по света”, заяви Зеленски.

Зеленски коментира катастрофата, в която загина вътрешният министър на Украйна

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции